RECEPTY


 

Ať už rajčata konzumujete čerstvá nebo zpracovaná, jsou velmi velkým přínosem pro zdraví. Obsahují nesmírné množství vitamínů a minerálů. Navíc po tepelné úpravě je náš organismus schopen zpracovat z rajčat LYKOPEN, nejsilnější antioxidant rostlinnného původu, který chrání organismus před nádorovými onemocněními, má příznivý vliv na srdce, krevní...

Opravdová bulharská banica se peče ze speciálního těsta tzv. fila, které je velmi tenké a lístkovité. Klasické listové těsto je o něco hrubší, avšak v točené verzi jím dokážeme originální těsto skvěle nahradit a také ušetřit spoustu času s přípravou. Celková příprava je velmi rychlá a snadná.

Že je droždí zdraví prospěšné ví téměř každý. Ale věděli jste, že Vám může pomoci ke klidnému spánku? Droždí je bohatým zdrojem vitamínů skupiny B - Thiamin (B1), riboflavin (B2) a niacin (B3) jsou nepostradatelné pro naši nervovou činnost a správné trávení. Není tedy na škodu zařadit droždí do svého jídelníčku, vyzkoušejte třeba drožďové kapání.

Příprava asijských pokrmů není náročná, jak si spousta lidí myslí. Jen musíte sehnat pár specifických surovin a vědět, jak je zkombinovat. Koutek s asijskými potravinami mají např. Globus nebo Albert.

Hubnete nebo jen chcete jíst zdravě? Máme skvělý tip na cizrnovou pomazánku, která navodí pocit sytosti a tlumí chuť na jídlo. Zároveň cizrna zlepšuje trávení a pomáhá udržovat optimální hladinu cholesterolu v krvi. Tak s chutí do toho :-)