RECEPTY


 

Veganství je čím dál populárnější. Veganská jídla jsou velmi zdravá, málokdo už však ví, že můžou být i chutná. Dokonce i tofu.

Veganství je čím dál populárnější. Veganská jídla jsou velmi zdravá, málokdo už však ví, že můžou být i chutná.

Vánoce jsou za dveřmi a s nimi i příprava tradičního bramborového salátu. Velmi často se stává, že neodhadneme množství brambor, které uvaříme a pár jich zbyde. Pokud si lámete hlavu, co s nimi, máme pro Vás 5 tipů.

Čím obohatit svůj jídelníček v zimním období? Vyzkoušejte červenou řepu - obsahuje řadu vitamínů a minerálů, zejména železa, draslíku, vitamínu C a E. Navíc se o této zelenině ví, že podporuje regeneraci a má pozitivní vliv na těhotenství.

Pod carpaccio řadíme vše, co je nakrájeno na tenké plátky a podáváno za syrova v souvislé vrstvě. My si dnes připravíme to nejzákladnější a nejznámější hovězí carpaccio. Příprava není vůbec složitá, budeme potřebovat hlavně kvalitní hovězí maso a ostrý nůž.

Klasika, která v chladných dnech zahřeje. Při přípravě tohoto pokrmu nám navíc zbyde silný slepičí vývar, který podle našich babiček pomáhá v boji proti "nemocem zimy".

Ať už rajčata konzumujete čerstvá nebo zpracovaná, jsou velmi velkým přínosem pro zdraví. Obsahují nesmírné množství vitamínů a minerálů. Navíc po tepelné úpravě je náš organismus schopen zpracovat z rajčat LYKOPEN, nejsilnější antioxidant rostlinnného původu, který chrání organismus před nádorovými onemocněními, má příznivý vliv na srdce, krevní...

Opravdová bulharská banica se peče ze speciálního těsta tzv. fila, které je velmi tenké a lístkovité. Klasické listové těsto je o něco hrubší, avšak v točené verzi jím dokážeme originální těsto skvěle nahradit a také ušetřit spoustu času s přípravou. Celková příprava je velmi rychlá a snadná.