Hovězí carpaccio

02.12.2020

Pod carpaccio řadíme vše, co je nakrájeno na tenké plátky a podáváno za syrova v souvislé vrstvě. My si dnes připravíme to nejzákladnější a nejznámější hovězí carpaccio. Příprava není vůbec složitá, budeme potřebovat hlavně kvalitní hovězí maso a ostrý nůž.

Suroviny

  • 200 g hovězí svíčkové
  • rukolu nebo salátové listy
  • parmazán
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • citron
  • salátové koření Superveget

Postup

Vezměte velmi ostrý nůž a nakrájejte maso na plátky o 3 - 4 mm.

Tip: Pokud si chcete krájení usnadnit, obalte maso do kuchyňské folie a dejte na hodinu do mrazáku. Bude tak pevnější a lépe se vám podaří ukrojit pravidelné plátky. Nebojte, maso velmi rychle rozmrzne.

Tenké plátky poté mezi dvěma fóliemi rozmělníme paličkou nebo tloukem na tenkou placku. Z masa odstraníme šlachy a vytvoříme kuličku, kterou opět vložíme mezi 2 vrstvy kuchyňské folie. Z kuličky tupou stranou nože nebo kartou vytvoříme placku a tu budeme čím dál více roztahovat a ztenčovat až do požadovaného tvaru.

Prázdný talíř zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a přidáme připravené maso. 

Vedle si namarinujeme rukolu olivovým olejem, osolíme, okořeníme Supervegetem a zakápneme citronem. Takto připravené listy vložíme na maso. 

Nakonec zasypeme plátky parmazánu a za nejlépe ihned podáváme.

Přejeme dobrou chuť.