Polévka z červené řepy a rajčat

12.12.2020

Čím obohatit svůj jídelníček v zimním období? Vyzkoušejte červenou řepu - obsahuje řadu vitamínů a minerálů, zejména železa, draslíku, vitamínu C a E. Navíc se o této zelenině ví, že podporuje regeneraci a má pozitivní vliv na těhotenství. 

Polévka z červené řepy Vás pořádně zahřeje a posílí imunitní systém. Takže s chutí do toho!

Suroviny

  • 3 velké nebo 6 ks malých červených řep
  • 425 ml konzervovaných loupaných rajčat (1 plechovka)
  • 1 a půl červené cibule nakrájené na kostičky
  • 1 l vývaru
  • 150 ml červeného vína
  • olivový olej
  • Superveget, sůl, pepř, bazalka, chilli

Postup

Červenou řepu očistěte a nastrouhejte na hrubém struhadle. V hrnci na olivovém oleji osmahněte doměkka cibuli, přidejte nastrouhanou řepu a za stálého míchání restujte. Přilejte víno a povařte než vyprchá alkohol. Poté vlijte rajčata, přichystaný vývar ze Supervegetu a vařte 20 min. 

Polévku odstavte a rozmixujte ponorným mixérem dohladka. Dochuťte solí, pepřem, trochou bazalky a chilli.

Přejeme dobrou chuť.