Rýžové nudle s tofu

12.05.2021

Veganství je čím dál populárnější. Veganská jídla jsou velmi zdravá, málokdo už však ví, že můžou být i chutná. Dokonce i tofu.

Suroviny

  • rýžové nudle
  • 2 cibule
  • 1 mrkev
  • žampiony cca 4 ks
  • plechovka bambusových výhonků
  • plechovka sójových klíčků
  • čerstvé klíčky mungo
  • sójová omáčka
  • tofu
  • Superveget Gyros nebo Grilovací koření na marinování
  • olivový olej
  • arašídy drcené (i v domácím mixéru)
  • koriandr

Postup

Nejprve si namarinujeme tofu (doporučujeme marinovat alespoň 30 min). Tofu nakrájíme na plátky, vložíme do misky a zakápneme olivovým olejem. Poté jej posypeme kořením Superveget a jemně vmasírujeme. Necháme marinovat po celou dobu přípravy.

Do misky nalejeme čerstvě uvařenou vodu z konvice, přidáme rýžové nudle, přikryjeme talířem a necháme odležet opět po celou dobu přípravy.

Poté si připravíme zeleninu. Cibuli, mrkev i žampiony nasekáme na jemné nudličky.

Rozehřejeme si olivový olej na pánvi, ideálně wok. Aby nám olej neprskal, mírně jej osolíme. Až bude pánev rozehřátá, z prudka osmahneme cibuli a mrkev. Postupně přidáváme bambusové výhoky (můžeme i s trohou šťávy), sójové klíčky, mungo a nakonec žampiony. Přikryjeme a necháme chvíli dusit.

Mezitím si na druhé pánvi osmáhnem namarinované tofu.

Vrátíme se k wok pánvi, do směsi přilejeme sojovou omáčku a dle potřeby osolíme. Vše promícháme.

Slejeme nudle a připravíme na talíř, přidáme směs, plátky tofu a zasypeme drcenými arašídy a nasekaný koriandr.

Můžeme servírovat :) Dobrou chuť.