Vláčné perníčky

06.12.2023

Máte rádi perníčky, ale nechce se vám čekat, až změknou? Máme pro vás recept na perníčky, které můžete konzumovat už v den upečení.


Suroviny

400 g hladké mouky

140 g cukru moučka
2 lžíce perníkového koření
2 lžíce kakaa
1 sáček kypřícího prášku
2 lžíce medu 
200 g másla
2 vejce
 

Postup

Sypké suroviny smíchejta dohromady. Poté přidejte máslo, med a vejce, ideálně odpočaté v pokojové teplotě a vypracujte do těsta. Těsto zabalte do kuchyňské folie a nechte odpočinout jeden den v lednici. 

Druhý den můžete vesele při dobrém svařáku vykrajovat :-)
Pečeme na 180 stupňů  5-10 min, dle tloušťky a velikosti. 
Nakonec, ihned po vytáhnutí, ještě horké perníčky, potřete rozšlehaným vejcem. Perníčky tak budou krásně hladké a lesklé.


Vychladlé perníčky ozdobte perem nebo vlastní polevou z cukru a citronu. 

Dobrou chuť a pohodové Vánoce přeje Superveget.