Veganské kuličky

08.04.2021

Veganství je čím dál populárnější. Veganská jídla jsou velmi zdravá, málokdo už však ví, že můžou být i chutná.

Naše veganské kuličky si doslova zamilujete. Podstatou je kvalitní a výrazné koření.

Suroviny

  • 1 hrnek uvařené černé čočky - před uvařením doporučujeme alespoň na 8 hodin namočit
  • 1/4 cukety
  • 1 mrkev
  • 1 hrnek konzervované cizrny
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • koření SUPERVEGET GYROS
  • bezlekovou mouku
  • 50 ml zeleninového vývaru ze SUPERVEGETU bez lepku a bez přidaného glutamátu
  • bazalku

Postup

Čočku s cizrnou dáme do mixéru, přilejeme zeleninový vývar a rozmixujeme na jemnou pastu. Do misky na hrubo nastrouháme cuketu a mrkev, přidáme utřený česnek a smícháme s pastou. Podle potřeby zahustíme moukou a ochutíme. S kořením nešetříme.

Ze směsi poté tvarujeme kuličky, které skládáme na plech. Pečeme na 200°C cca 35 minut.

Přejeme dobrou chuť!