Veganské kuličky
Veganství je čím dál populárnější. Veganská jídla jsou velmi zdravá, málokdo už však ví, že můžou být i chutná.
Naše veganské kuličky si doslova zamilujete. Podstatou je kvalitní a výrazné koření.

Suroviny
- 1 hrnek uvařené černé čočky - před uvařením doporučujeme alespoň na 8 hodin namočit
- 1/4 cukety
- 1 mrkev
- 1 hrnek konzervované cizrny
- 2 stroužky česneku
- sůl
- koření SUPERVEGET GYROS
- bezlekovou mouku
- 50 ml zeleninového vývaru ze SUPERVEGETU bez lepku a bez přidaného glutamátu
- bazalku
Postup
Čočku s cizrnou dáme do mixéru, přilejeme zeleninový vývar a rozmixujeme na jemnou pastu. Do misky na hrubo nastrouháme cuketu a mrkev, přidáme utřený česnek a smícháme s pastou. Podle potřeby zahustíme moukou a ochutíme. S kořením nešetříme.
Ze směsi poté tvarujeme kuličky, které skládáme na plech. Pečeme na 200°C cca 35 minut.
Přejeme dobrou chuť!