Thajská slepičí polévka

13.06.2020

Příprava asijských pokrmů není náročná, jak si spousta lidí myslí. Jen musíte sehnat pár specifických surovin a vědět, jak je zkombinovat. Koutek s asijskými potravinami mají např. Globus nebo Albert.

Suroviny

  • slepice (není - li k sehnání, můžete nahradit kuřetem)
  • zeleninu na vývar
  • Superveget Classic
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • žampiony
  • zázvor
  • bambusové výhonky plátky v nálevu
  • chilli papričky
  • kokosové mléko
  • limetky
  • sůl
  • koriandr

Postup

Připravíme si silný slepičí vývar, pro zvýraznění chuti použijeme Superveget Classic. 

Ve chvíli, kdy budeme mít vývar hotový, rozpálíme si v hrnci olej a osmáhneme na plátky nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky nakrájený česnek a zprudka opečeme. Poté přidáme na kostičky nakrájené žampiony a opět smažíme. Vše zalijeme vývarem.  Po chvilce přidáme zázvor (tip: krájíme plátky škrabkou), chilli papričky, bambusové výhonky i s nálevem a vaříme 25 min. Poté přilejeme kokosové mléko dle chuti a necháme opět krátce povařit. Nakonec přidáme limetkovou šťávu a dosolíme dle chuti.

Servírujeme s plátkem limetky a nasekaným koriandrem.

Dobrou chuť.