Thajská slepičí polévka
Příprava asijských pokrmů není náročná, jak si spousta lidí myslí. Jen musíte sehnat pár specifických surovin a vědět, jak je zkombinovat. Koutek s asijskými potravinami mají např. Globus nebo Albert.
Suroviny
- slepice (není - li k sehnání, můžete nahradit kuřetem)
- zeleninu na vývar
- Superveget Classic
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- žampiony
- zázvor
- bambusové výhonky plátky v nálevu
- chilli papričky
- kokosové mléko
- limetky
- sůl
- koriandr
Postup
Připravíme si silný slepičí vývar, pro zvýraznění chuti použijeme Superveget Classic.
Ve chvíli, kdy budeme mít vývar hotový, rozpálíme si v hrnci olej a osmáhneme na plátky nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky nakrájený česnek a zprudka opečeme. Poté přidáme na kostičky nakrájené žampiony a opět smažíme. Vše zalijeme vývarem. Po chvilce přidáme zázvor (tip: krájíme plátky škrabkou), chilli papričky, bambusové výhonky i s nálevem a vaříme 25 min. Poté přilejeme kokosové mléko dle chuti a necháme opět krátce povařit. Nakonec přidáme limetkovou šťávu a dosolíme dle chuti.
Servírujeme s plátkem limetky a nasekaným koriandrem.
Dobrou chuť.