Rajčatová polévka
Ať už rajčata konzumujete čerstvá nebo zpracovaná, jsou velmi velkým přínosem pro zdraví. Obsahují nesmírné množství vitamínů a minerálů. Navíc po tepelné úpravě je náš organismus schopen zpracovat z rajčat LYKOPEN, nejsilnější antioxidant rostlinnného původu, který chrání organismus před nádorovými onemocněními, má příznivý vliv na srdce, krevní tlak, prostatu, pokožku a spoustu dalšího. Využijme tedy sezónu rajčat, jak jen to jde.
![](https://e54dc0f4e1.clvaw-cdnwnd.com/8d6d062201ccc3a9e943a614be61180b/200000137-1727217275/FBBD3B73-EEF3-4219-8865-72B9E9D1E1D5.jpeg?ph=e54dc0f4e1)
Suroviny
- 7 masitých rajčat (můžete kombinovat malá cherry s velkými, jen navyšte množství)
- rajčata z plechovky
- 2 stroužky česneku
- 500 ml zeleninového výravu okořeněný Supervegetem
- bazalka
- sůl, olivový olej, bobkový list
Postup
V hrnci na troše olivového oleje zpěňte 2 stroužky česneku nasekané najemno. Přidejte loupaná rajčata nakrájená na kostičky, přidejte polovinu rajčat z plechovky, 500 ml zeleninového vývaru, 1 bobkový list, osolte a vařte 15 minut. Vyjměte bobkový list a polévku rozmixujte; vmíchejte hrst nasekaných lístků bazalky.
Přejeme dobrou chuť.