Rajčatová polévka

16.08.2020

Ať už rajčata konzumujete čerstvá nebo zpracovaná, jsou velmi velkým přínosem pro zdraví. Obsahují nesmírné množství vitamínů a minerálů. Navíc po tepelné úpravě je náš organismus schopen zpracovat z rajčat LYKOPEN, nejsilnější antioxidant rostlinnného původu, který chrání organismus před nádorovými onemocněními, má příznivý vliv na srdce, krevní tlak, prostatu, pokožku a spoustu dalšího. Využijme tedy sezónu rajčat, jak jen to jde.

Suroviny

  • 7 masitých rajčat (můžete kombinovat malá cherry s velkými, jen navyšte množství)
  • rajčata z plechovky
  • 2 stroužky česneku 
  • 500 ml zeleninového výravu okořeněný Supervegetem 
  •  bazalka 
  •  sůl, olivový olej, bobkový list

Postup

V hrnci na troše olivového oleje zpěňte 2 stroužky česneku nasekané najemno. Přidejte loupaná rajčata nakrájená na kostičky, přidejte polovinu rajčat z plechovky, 500 ml zeleninového vývaru, 1 bobkový list, osolte a vařte 15 minut. Vyjměte bobkový list a polévku rozmixujte; vmíchejte hrst nasekaných lístků bazalky.
Přejeme dobrou chuť.