Domácí francouzská cibulačka

26.05.2020
Že je cibule všelék, věděly už naše prababičky. Připravte si domácí cibulačku z 8 cibulí. Nejen, že si dobře pochutnáte, ale také podpoříte svou imunitu.

Suroviny:

  • 3 lžíce másla
  • 8 cibulí nakrájených na plátky nebo kostičky
  • 400 ml zeleninového vývaru Superveget
  • 200 ml šampaňského (není nutnost, je dobrá i bez něj)
  • 100 g sýra
  • 2 lžíce olivového oleje
  • bagetky/ rohlíčky
  • tymián

Postup:

V hrnci rozehřejte máslo, přidejte cibuli a orestujte. Osolte, opepřete. Až se cibule začne přichytávat, odstavte a nechte 5 min odpočinout. 

Do hrnce vsypte tymián, zalijte šampaňským a vývarem, nechte mírně vařit, dokud cibule nezměkne, cca 15 min.

Rozehřejte troubu a rozlijte polévku do talířů / misek.

Na pánvi opečte bagetky, které opatrně vložíte do polévky, prokládejte sýrem. Chcete-li mít sýr mírně připečený, vložte talíře na 3 min do trouby.