Tagliatelle carbonara
Suroviny:
100 g pancetty nebo slaniny
50 g parmazánu
50 g tvrdého sýra, ideálně italského pecorina (tvrdý ovčí sýr)
3 velká vejce
Superveget Natural nebo Classic
300 g kvalitních těstovin tagliatelle
máslo
2 stroužky česneku
sůl a pepř
Postup:
Abyste ušetřili čas, dejte jako první vařit vodu na těstoviny. Mezitím si nakrájejte pancettu nebo slaninu, nastrouhejte sýry a promáčkněte očištěný česnek.
Poté si v misce nebo větším hrnku rozmíchejte vejce, ochuťte je Supervegetem, opepřete a vsypte nastrouhané sýry, zašlehejte.
Vařicí vodu na těstoviny osolte, jakmile přijde voda opět k varu, vsypte těstoviny. Povařte na al dente, tedy na skus.
Zatímco se vaří těstoviny, rozpusťte na velké pánvi máslo, vložte stroužky česneku a pancettu. Promíchejte a smažte 5 min na středním stupni. Poté plamen zmírněte a odeberte česnek.
Až budou těstoviny hotové, přidejte je na pánev.
Pánev odstavte a přilijte do ní vejce se sýrem a jemně promíchejte. Pro zjemnění omáčky, můžete přilít trochu vody z těstovin, ale pozor, zde opatrně, aby nebyla omáčka vodnatá.
Je - li třeba dochutit, mírně osolte a můžete servírovat.