Tagliatelle carbonara

26.05.2020

Hotové do 10 minut. Kdo by tyhle rychlé recepty nemiloval?

Suroviny:

100 g pancetty nebo slaniny
50 g parmazánu
50 g tvrdého sýra, ideálně italského pecorina (tvrdý ovčí sýr)
3 velká vejce
Superveget Natural nebo Classic
300 g kvalitních těstovin tagliatelle
máslo
2 stroužky česneku
sůl a pepř

Postup:

Abyste ušetřili čas, dejte jako první vařit vodu na těstoviny. Mezitím si nakrájejte pancettu nebo slaninu, nastrouhejte sýry a promáčkněte očištěný česnek.

Poté si v misce nebo větším hrnku rozmíchejte vejce, ochuťte je Supervegetem, opepřete a vsypte nastrouhané sýry, zašlehejte.

Vařicí vodu na těstoviny osolte, jakmile přijde voda opět k varu, vsypte těstoviny. Povařte na al dente, tedy na skus.

Zatímco se vaří těstoviny, rozpusťte na velké pánvi máslo, vložte stroužky česneku a pancettu. Promíchejte a smažte 5 min na středním stupni. Poté plamen zmírněte a odeberte česnek.

Až budou těstoviny hotové, přidejte je na pánev.

Pánev odstavte a přilijte do ní vejce se sýrem a jemně promíchejte. Pro zjemnění omáčky, můžete přilít trochu vody z těstovin, ale pozor, zde opatrně, aby nebyla omáčka vodnatá. Je - li třeba dochutit, mírně osolte a můžete servírovat.