Cizrnová pomazánka s rajčaty

Hubnete nebo jen chcete jíst zdravě? Máme skvělý tip na cizrnovou pomazánku, která navodí pocit sytosti a tlumí chuť na jídlo. Zároveň cizrna zlepšuje trávení a pomáhá udržovat optimální hladinu cholesterolu v krvi. Tak s chutí do toho :-)

Suroviny

  • 500 g cizrny
  • 1 cibule
  • 50 g másla
  • olivový olej
  • citron
  • česnek
  • sušená rajčata
  • rajčatový protlak
  • Superveget Natural / Classic
  • Superveget Mozzarella - Rajče

Postup

Cizrnu propláchněte vodou a namočte na 12 hodin. Doporučujeme v průběhu vodu alespoň dvakrát vyměnit. Poté cizrnu scedíme, vložíme do tlakového hrnce, přilejeme čistou vodu (cca 5 cm nad cizrnu) a přidáme lžičku Supervegetu Natural nebo Classic. Vaříme 30 minut. 

Uvařenou cizrnu scedíme a necháme vychladnout. Mezitím si na pánvi osmáhneme na kostičky nakrájenou cibuli, vmícháme do ní na kostičky nakrájená sušená rajčata a lžičku rajčatového protlaku. Směs vmícháme do cizrny. Přidáme máslo, olivový olej (je-li třeba) a prolisovaný česnek dle chuti. Směs rozmixujeme dohladka a zakápneme citronem. Nakonec posypeme kořením Superveget Mozzarella - Rajče.