Nakládaná chilli zelenina

27.09.2021

Dozrály vám chilli papričky? Můžete je sušit, pojídat čerstvé, ale také zavařit. 

Vyzkoušejte skvělý lák, do něhož můžete naložit zeleninu nebo párky. 


Suroviny

Na lák:
  • 2 l vody
  • 0,5 l octa
  • 250 g cukru
  •  80 g soli
  • 5 kuliček pepře celého
  • 3 bobkové listy
  • 5 kuliček nového koření
  • chilli papričky 
     
  • zeleninu nebo párky k zavaření dle chuti 

Postup

Do hrnce nalejeme vodu a zbylé suroviny na lák. Lák 5 minut povaříme.

Do zavařovací sklenice nakrájíme chilli papričky, zeleninu nebo párek, poté zalejeme horkým lákem a otočíme víkem dolů. 
Necháme pár dnů odležet.
 
Přejeme dobrou chuť!

 

Používáme cookies, abychom zajistili správné fungování a bezpečnost našich stránek. Tím vám můžeme zajistit tu nejlepší zkušenost při jejich návštěvě.

Pokročilá nastavení

Zde můžete upravit své preference ohledně cookies. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.

Bez nezbytných cookies se neobejde správné a bezpečné fungování našich stránek a registrační proces na nich.
Funkční cookies ukládají vaše preference a uzpůsobí podle nich naše stránky.
Výkonnostní cookies monitorují výkon našich stránek.
Díky marketingovým cookies můžeme měřit a analyzovat výkon našeho webu.